Om BodySDS

BODY SELF DEVELOPMENT SYSTEM (Body S|D|S)


BodySDS systemet er i dag et af verdens mest effektive behandlings- og træningssystemer og har siden 1950erne hjulpet til at ændre livet for mange mennesker. Læs her om baggrunden for Body SDS og behandlingsstatistikker.


Body SDS er skadesbehandling, forebyggelse og vedligeholdelse for det moderne menneske.


Som moderne mennesker bliver vi belastet på et utal af fronter. Fysisk bruger vi ikke vores krop korrekt: Manglende bevægelse, stillesiddende arbejde, forurening, dårlige fødevarer. Mentalt bliver vi stressede: Bliver præget af høje ambitioner, får præstationsangst og mister overskud. Følelsesmæssiget er der samtidig meget, vi undertrykker, så som: Vrede, sårbarhed og nervøsitet – og dermed bliver vores ”indre rum” presset. Vi mærker på egen krop, hvordan alt dette sætter sig og spændinger, slitage, ubehag og sygdomme dukker op.


Heldigvis er der altid noget, vi kan gøre!


Body SDS er designet til det moderne hele menneske - fysisk, mentalt og følelsesmæssigt. Psykisk bygger det på forståelsen af, at alle de oplevelser og følelser, vi har i vore liv, gennmleves via kroppen. Det er kroppen der registrerer "sommefugle i maven", at vi er "rødglødende af raseri", at vi "maser på for at blive færdige", at "børn skælver af usikkerhed, når forældrene skændes", at vi "låser i kroppen, fordi vi er bange for at blive forladt......fyret.....ikke at være gode nok..... dygtige nok.....osv" - - -  Ideelt set kan vi gennemleve og forløse oplevelser og følelser i nuet, så kroppen er klar til nye situationer. Ofte er der dog ikke plads og overskud i den givne situation, og vi må i stedet forsøge at overleve. - Og det er godt, at vi er i stand til det! - - -     Men det vil sige, at følelser kapsles inde, for at vi ikke skal være alt for sårbare i mødet med nye udfordringer. Gentages dette ofte, og med samme følelser, kan områder i kroppen blive som lukket land. Gennemstrømningen og kontakten til dele af kroppen nedsættes, hvilket kan medføre uhensigtsmæssige fysiske og følelsesmæssige reaktioner.


Lyder det lidt abstrakt for dig? Det er det ikke. Body SDS teknikkerne er baseret på helt konkrete unikke systemer og erfaringer udviklet gennem næsten 70 årtier. Helhed og sund fornuft! Læs mere om selve behandlingen og din behandling.

 

Med andre ord beskriver min kollega Adam Wolden-Ræthinge det således:


Stress ophobes som muskelspændinger


"Vi er typisk vant til at bide tænderne sammen og fortsætte med vores hverdag og forpligtelser – også når der sker noget voldsomt i livet. Det kan både være ulykker på egen krop, men også følelsesmæssigt voldsomme oplevelser. Denne strategi kan få os intakt gennem en svær periode i livet. Men det har en pris; stress hobes op i kroppen som spændinger og giver for eksempel spændingshovedpiner, frossen skulder, forstoppelse og en række andre symptomer.


Det er vigtigt at forstå, at spændinger ikke går væk af sig selv. De har ingen ¨udløbsdato¨. Spændinger, der bunder i stress, kan gå mange år tilbage. Som tiden går, og nye vanskelige perioder gennemleves, bliver der bygget stadig mere spænding op. Musklerne bliver stivere og føles ømme, og smidigheden i leddene fortager sig.


¨The missing link¨ bag mange kropslige problemer er psyken. Problemerne er nærmest umulige at komme af med, hvis forbindelsen til psyken ikke inddrages i behandlingen. Det er derfor, så mange af mine klienter allerede har været på en lang rejse gennem sundhedssystemet til forskellige læger og fysioterapeuter, før de kommer til mig. Det sker ikke sjældent at jeg møder folk, som har gennemgået omfattende udredninger i det offentlige sundhedsvæsen. Der ledes efter en ren fysiologisk forklaring, som simpelthen ikke er der".
¨